Hopp til innhold

En stor idrettsmann

🌹 En stor idrettsmann Bjørn Myran 🌹

04.10.1942 – 19.06.2024

Et bilde som inneholder person, Menneskeansikt, klær, innendørs

Vi har mottatt en trist melding om at Bjørn Myran har gått bort i en alder av 81 ½ år gammel. Han har vært medlem i Trondheim Døves Idrettslag i 65 år. En av de lengste medlemmene i Trondheim Døves idrettslag sin historie.

Vi har mistet vår store idrettsmann, æresmedlem og altmuligmann. 

Han var en av de største idrettsutøverne i Trondheim Døves Idrettslag sin historie bl.a. han deltok på EM i terrengløp for døve i Oslo første gang i 1962 og kom 6.plass. Deltok også på Nordisk mesterskap i friidrett for døve i Sverige hvor han tok sølv på 1500 m. Ellers tok han mange medaljer under døvemesterskapet i friidrett.

 Et bilde som inneholder Menneskeansikt, klær, smil, person

Automatisk generert beskrivelse

Hans største høydepunkt: Han var med på vinterlekene for døve i Vest-Tyskland i 1967 hvor han tok gull i 10 km i stafett sammen med to medlemmer fra Trondheim Døves Idrettslag. Han tok også bronse på 15 km og deler sølv med Arne Karlsen på 30 km. Da de kom hjem fra Vest -Tyskland, feiret de på døveforening og på døvehytta. De ble kalt «trekløveret». 

Han spilte også på landslaget i håndball for døve en rekke ganger. Han var 18 år gammel og stilte som junior og fikk gull på både 800 m og 1500 m på døvemesterskap i friidrett for første gang. Han deltok også på Sommerlekene for døve i USA i 1965 og kom 7.plass på 5000 m og 10.plass på 1500 m. Det ble hans siste store konkurranse for døve i utlandet i 1979. Bjørn var også en god orienteringsløper. Han slo Josef Ankies 43 år gamle rekord på 10 000 m i friidrett.

Han var også dommer i friidrett. 

Han ble æresmedlem i 1983 på Trondheim Døves Idrettslag sin 75 års jubileum.

Vi takker ham også for sin store innsats i døvehytta i mange år som kasserer i døvehytteutvalget og som altmuligmann. Han var veldig glad i døvehytta som om det var hans andre hjem. Han jobbet mye med døvehytta.

Tenker på familien i sorgen.

Fred over hans minne ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *