Hopp til innhold

Introduksjonsdag i orientering for døve

Torsdag 9. mai kl. 1800-2000 inviteres det til en introduksjonsdag i orientering for døve ved A. C. Møller på Saupstad i Trondheim (busslinjer 4 og 9 går forbi, holdeplass Skyttervegen).

Det er parautvalget i Norges Orienteringsforbund i samarbeid med Freidig og Trondheim Døves IL som har tatt initiativ til å gi døve i Trondheimsområdet tilbud om å lære om kart og kompass og å bli med
på orienterings-aktiviteter.

Det første målet er at deltakerne skal bli fortrolige med å bruke kart og kompass og å ta seg frem på stier og i skog og mark. Dernest, for de som ønsker det, er veien åpen for å kunne bli med i et klubbmiljø og å delta i organiserte aktiviteter som turorientering, bedriftsløp og o-løp.

Under introduksjonsdagen starter man innendørs med forklaring av kart, karttegn og kompassretninger. Deretter går man ut i et skogsområde i nærheten hvor deltakerne får prøve seg i en lett nybegynnerløype. Det vil være instruktører som hjelper til, og tolk.

Deltakerne må være kledd for utendørs aktivitet, og med sko som tåler å bli skitne. Hvis noen har kompass, vennligst ta det med. De som ikke har kompass, vil få låne. Husk drikkeflaske.

Videre instruksjon vil bli gitt på Freidigs rekrutt-instruksjon hver onsdag 18.00-19.15, første gang 14. mai. Dette skjer fra BSK-hytta som ligger ved Ferista, Fjellseterveien (600 m ovenfor Byåsen Butikksenter). Der vil det være flere opplegg:

  • Skogslek for de helt unge opp til 8 år – (lek i skogen, lære om kartets farger og enklere karttegn,
    orienteringsløyper med oppmerkede traséer).
  • Instruksjon for nybegynnere, med instruktører (alle aldersgrupper).
  • Enkle treningsløyper for de mer viderekomne (alle aldersgrupper).
    Instruktører
    Geir Willumsen (O-løper i Freidig i 20 år og med bred bakgrunn i døveidretten og orientering)
    Lone Brochmann (O-løper, ansatt i Orienteringsforbundet med ansvar for paraidrett)
    Stig Berge (O-løper i Freidig)

Påmelding
De som er interessert i å delta kan melde seg på til Geir Willumsen på e-post: geirwillumsen@hotmail.com. (ta med opplysninger som navn, type hørselstap, alder og e-post/mobil).

Hvis noen vil ha med familiemedlemmer eller kjente som støtte, er det selvsagt velkommen. Spesielt hvis familiemedlemmet kan fungere som tolk.

Påmeldingsfrist 5. mai 2019.

Spørsmål kan rettes til:
Geir Willumsen
e-post: geirwillumsen@hotmail.com
Tel/SMS: 995 71 638

Stig Berge
E-post: stig.berge@ntnu.no
Tel/SMS: 992 91 046

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *